Fogpótlás

Foghiánya van, vagy meglévő koronájának szélénél fémcsík látható?

Esetleg nem tudja megszokni protézisét?

Szeretne változtatni töredezett elszíneződött fogain?

Szeretné szebbé varázsolni mosolyát?

Mi segítünk! Esztétikus és funkcionálisan jól működő fogpótlást készítünk rövid határidőn belül!

Koronák, hidak!

Koronát készítünk abban az esetben, ha a fog nagymértékben tömött, szuvas, vagy esztétikai okok miatt nem elégedett meglévő fogai színével, formájával. Rendelőnkben élethű, természetes hatású esztétikus koronákat és hidakat készítünk. A kezelés során a próbák alkalmával a páciensnek lehetősége nyílik a fogszín és a fogforma egyéni meghatározására. Fogorvosaink a legmodernebb vállas előkészítési módszert alkalmazzák a fogak preparálása során.

Milyen anyagból készüljön a korona, vagy a híd?

Fémkerámia pótlások

A fémkerámia pótlásokat porcelán leplezéssel készítjük nikkelmentes fémvázra.

Aranykerámia pótlások

A fogpótlások vázát speciális aranyötvözetből készítjük, és porcelánnal leplezzük. Az arany kíválóan megmunkálható, ezért rendkívül pontosan illeszkedő fogpótlás készíthető belőle. A fogászati arany baktériumölő, fertőtlenítő tulajdonságokkal rendelkezik, allergiát gyakorlatilag nem okoz.

Cirkónium-oxid pótlások

Mai legmodernebb esztétikai fogpótlások. Az így készült korona vagy híd nem tartalmaz fémet. A széli záródások a legtökéletesebbek, mivel CAD-CAM rendszer használatával, számítógép által vezérelve készülnek. Fémallergia esetén szintén ezt ajánljuk.

Kombinált fogpótlások

Kombinált fogpótlásnak nevezzük, amikor a kivehető rész valamilyen fogsor alatt elrejtett apró, finommechanikai rögzítővel kapcsolódik a megmaradt fogakon készült koronákhoz. A rejtett elhorgonyzás miatt rendkívül esztétikus. Azoknak a betegeknek ajánljuk, akiknek az oldalsó fogak területén nem ültethető be implantátum, vagy az implantációval járó operációt, és annak költségeit nem tudják vállalni. Az ilyen módon elkészített pótlás stabil, nem lötyög, de fogmosáskor a kivehető részt ki kell venni a tökéletes megtisztításhoz.

Részleges lemezes fogpótlás

Ebben az esetben még találhatók a szájban fogak, melyekhez kapcsokkal rögzül a kivehető fogsor. Kapcsok végett a fogsor stabilabb, mint a teljes kivehető fogsor, de nem minden esetben nyújt kielégítő esztétikai igényt.

Teljes kivehető fogpótlás (protézis)

Fogatlan szájba készül, rögzítettségét a felső állcsont anatómiai viszonyait azaz a szájpadlás és a nyál szívó hatását kihasználva készítjük. Az alsó fogsor kedvezőtlen anatómiai viszonyok miatt sokszor nem stabil, és a funkcionális igényeket nem teljesen tudja kielégíteni. Ezekben az esetekben ajánljuk az implantátumokkal rögzített teljes kivehető fogpótlásokat. Lásd: implantáció